Endrefalvai Közös Önkormányzati Hivatal

Gazdasági helyzet

A falu lakossága a környékbeli bányákban, ipari üzemekben helyezkedett el a XX. század elejétől, ill. mezőgazdasággal foglalkozott és javarészt foglalkozik most is. A vidék káposzta termesztéséről volt híres.

A munkaképes lakosság kb. 50 %-a munkanélküli jelenleg, a másik 50 % ingázik. Mivel sok fiatal hagyta el a községet, így az elöregedő falvak közé tartozik.


Sok magánlakás üresedik meg, melyeket fel lehetne használni hétvégi, illetve üdülő-házaknak.

A mezőgazdasági területek biztosítják az állattartás, a kiskertművelés feltételeit.

A község rendelkezik vezetékes ivóvíz-, szennyvíz-, gáz- és telefonhálózattal. A kábeltévé ebben az évben kerül bekötésre.Befektetési lehetőségek

  • A megüresedő házakhoz a falusi ingatlanokra jellemző nagy telek tartozik, mely lehetővé tenné akár a lovasturizmushoz szükséges állomány létesítését; a csodálatos környezet pedig – akár vadásztatással egybekötve is - a felhőtlen, szórakozási és üdülési lehetőséget.
  • Endrefalvától közel 2 km-re már a korábbi években találtak egy bő hozamú melegvíz forrást, melyet jelenleg még nem helyeztek üzembe anyagi akadályok miatt. Szívesen vennénk a segítséget, hiszen nagy a valószínűsége annak, hogy ez a hőforrás gyógyhatású vizet tartalmaz.
  • A helyi lakosság körében az átlagnál magasabb a munkaképes lakosság aránya, ezért a munkaerő piacon jelen levő esetleges ipari, élelmiszeripari befektetők érdeklődését is várjuk. Az ehhez szükséges területekkel és épületekkel rendelkezünk.Az oldalon található tartalom Endrefalvai Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képezi. | webDesign